Skal du til at indrette dig for første gang, i et nyt hjem, eller lave en makeover af dit nuværende? Hvad skal du overveje?

En vigitig ting at tænke på er dit farvevalg! Men hvordan vælger man de farver man skal bo med? Et par tips kan være at kigge på dine nuværende ting, og overveje hvilke du vil beholde. Har de en bestemt farve? Der findes mange fine farveskalaer som man kan kigge på.

Du kan også overveje om en bestemt farveskala giver dig en følelse når du kigger på den. Grønne nuancer giver oftest harmoni og balance, mens gule toner giver glæde, kreativitet og optimisme. Sæt dig godt til rette med nogle forskellige skalaer, og se hvordan de påvirker dig.

Blå er fx en god farve til kontorer, fordi den er pålidelig, så du kan koncentrere dig om dit arbejde.

Gul er derimod en mere entusiastisk farve, som kan bruges i et kreativt hjørne i din stue.

Skab den lækre loungefornemmelse i dit soveværelse med douche og mørke farver.

Det kan være en god ide at vælge et tema som du vil indrette dig efter. F.eks. det nordiske, det industrielle eller det romantiske.

Det er selvfølgelig også en mulighed at kombinere disse - eller skabe din helt egen! :-)

Den nordiske minimalistiske og lyse stil. Implementer spejle og blanke overflader i dit hjem. Det vil få rummene til at synes større, samtidig med at det skaber luft og liv. Få træ ind i dit hjem ved at gå efter møbler i lyst eller ubehandlet træ. Guld, nysølv eller kobber kan bringe lidt varme ind i de ellers kølige farver, som tilhører den nordiske stil. Lamper, vaser eller skåle i metaller kan være måder at implementere metallerne i dit hjem.

Det rå og cool industrielle look. Tilsæt stålreoler, rå lamper og rustikke vaser som et industrielt modspil til dit bløde stuemiljø. I køkkenet kan du gå efter hårde hvidevarer i stål, og indret med rustikke lamper, groft træ, læder og fliser.

Den nordiske boheme. Typisk vil du kende en boheme-bolig for kraftige farver – især rød – mange forskellige mønstre – især kelim – rattan flet, træ med patina, planter og generelt bare mange ting i indretningen. Boheme stilen har dog i nyere tid udviklet en ny afart, hvor man går lidt væk fra de meget kraftige farver og store mængder nips, til at blande stilen med det mere lyse, nordiske og enkle. Måske hænger det sammen med, at til trods for at vi gerne vil have levende og personlige hjem, har vi stadig brug for ro og en nogenlunde kaos-fri indretning.

Hvad er fokuspunktet i din stue? Og hvad mener jeg nu egentlig med et fokuspunkt og hvad skal man med det???

Flotte indretninger har ofte et punkt, som suger opmærksomhed til sig, så snart man træder ind. Dette punkt kaldes et omdrejningspunkt (eller fokuspunkt).

Fokuspunktet skaber ro og stabilitet i rummet.

Naturlige fokuspunkter er brændeovne, pejse eller fjernsyn, da de naturligt altid vil tage lidt mere fokus end andre elementer og sjældent flyttes rundt på.

Men dit fokuspunkt kan også sagtens være en flot udsigt, et stykke kunst, en plante, en farvet væg osv.

Her er fokuspunktet den smukke turkise vase med den grønne blomst der tiltrækker blikket og samler rummet.

Her er det pejsen der samler og giver ro i stuen.

En enkelt malet væg kan skabe ro i rummet.

Lyset er vigtigt at tænke over når du indretter.

Med lys kan du skabe lige den stemning som du ønsker - og påvirke humøret hos både dig selv og dine gæster.

Det kraftige blå lys, som findes i LED-lys, øger årvågenheden. I hyggelige hjørner af din indretning kan det derfor være en god idé at bruge andet lys end LED – fx et klassisk lys med gulligt skær.

Det er skønt at kunne nyde solens stråler gennem vinduerne - men det er ikke nok hele dagen. Det er praktisk at kunne styre lyset i rummet. Du kan f.eks. vælge at have en lampe i loftet der lyser til alle sider - denne må gerne være i blåt LED lys. Du kan så kombinere med flere mindre lamper der lyser mere koncentreret i enkelte retninger - hold gerne disse i et varmere lys.

Store lamper der lyser i alle retninger kan holdes i et klart LED lys - her er brugt to gamle industrilamper.

Få lys i hjørnerne - f.eks ved at hænge en enkelt eller en klynge af små pendler op.

Keramik- og glaslamper giver dig en enestående mulighed for at gøre dit rum unikt og spændende!

Slutteligt kan du overveje om du vil have de klassiske hvide vægge, eller om du vil eksperimentere med at male eller dekorere dine vægge.

Er der lavt til loftet er det en god ide at holde gulv og vægge i samme farve - her er der valgt hvid men andre farver kan også sagtens bruges.

Lav din egen gallerivæg med malerier eller billeder.

Kast dig ud i at male smukke mønstre på væggen. Er du ikke så sikker i frihånd findes der masser at ruller, stencils og skabeloner :-)

Indretning er ikke akltid nemt - der er nemlig uanede muligheder! :-)

Her var et par tips som jeg håber at du kan bruge.

Rigtig god fornøjelse - og slå dig nu løs! ;-)

Seneste kommentarer

05.03 | 18:12

hej.... skarabæen er kommet frem og jeg er super tilfreds med den og handlen....så tak for den

Del siden