Det smukke og sarte materiale glas har for alvor gjort et comeback i boligindretningen.

Vi ser referencer til alt fra 1800-tallets og 70’ernes Italien, 20’ernes tyske bauhausstil og franske art deco til farverig svensk glaskunst fra 50’erne og 60’erne.

Vi køber barborde i røgfarvet glas og messing -  fylder dem med smukke karafler og tunge whiskyglas, og vi pryder vores overflader med fine vaser og gamle brevpressere i alverdens farver.

 

  • Saml masser af smukke glas i farver, der matcher hinanden, og brug dem til smykker, makeup, kontorartikler og andre småting.

  • Glas i forskellige former og nuancer ser smukke ud, når de er samlet i et stilleben. Gå efter forskellige højder og drøjder og brug gerne glassene på nye og anderledes måder. For eksempel kan et vinglas sagtens bruges som vase, ligesom en vase kan bruges til blyanter, pensler osv.

  • Enhver borddækning får lidt mere klasse, når vinen er hældt over på en smuk karaffel, i stedet for at stå i kedelige grønne flasker med falmede etiketter og grimme stregkoder.

  • En god måde at bryde den minimalistiske boligstil som mange af os har, er at tilføre en lampe i farvet glas. Du kan vælge en bordlampe, eller som her hænge den op i rummet.

  • En helt klassisk vase, kan benyttes til langt mere end blot en smuk buket blomster. I de kolde efterårs- og vintermåneder er det også dekorativt at sætte nogle grene i vaserne.

  • Intet materiale bryder og fremhæver lys som glas. Saml fine glas og sæt fyrfadslys i. Miks glasstager med keramik i stilleben, eller nyd et par elegante glasstager på et råt bord.